Slot neemt twee Feyenoord-jeugdspelers mee naar Oostenrijk: 'Hij viel mij op'

Slot neemt twee Feyenoord-jeugdspelers mee naar Oostenrijk: 'Hij viel mij op'

04-07-2021 07:56
94

Feyenoord-jeugdspelers Antoni Milambo en Lennard Hartjes mogen na dit weekeinde met de selectie van Arne Slot op trainingskamp naar Oostenrijk. De nieuwe trainer van de Rotterdammers gaf de talenten in de eerste twee oefenduels al volop speeltijd.

De pas zestienjarige aanvallende middenvelder Milambo werd bij Slot getipt, nadat hij binnen de jeugdopleiding vroeg welke speler een kans verdiende. De achttienjarige controleur Hartjes was de oefenmeester zelf opgevallen. "Ik had beelden van jeugdwedstrijden bekeken en Hartjes viel mij op omdat hij zo makkelijk bewoog en vaardig was aan de bal", zegt Slot tegen het Algemeen Dagblad.

Slot neemt in totaal '23 plus één speler' mee naar het Oostenrijkse Schruns. "Die ene speler is João Teixeira", aldus de trainer, die daarmee doelt op de conditionele achterstand van de Portugese spelmaker na een teenblessure. Ook Christian Conteh maakt deel uit van de groep. De Duitse buitenspeler kende mede door blessures een teleurstellend debuutseizoen bij Feyenoord, maar maakt tot dusver een goede indruk.

Tegen AEK Athene kon Conteh een halfuur meedoen. "Je ziet dat hij een individualist is, maar datgene dat hij doet is soms best bijzonder. Bovendien is hij extreem snel. Dergelijke spelers hebben nog weleens last van blessures, maar voorlopig is hij heel gebleven. En tegen AEK liet hij zeker aardige dingen zien", aldus Slot.