Groter drama voor NEC en aanvoerder Van Eijden: blessure blijkt ernstiger

Groter drama voor NEC en aanvoerder Van Eijden: blessure blijkt ernstiger

04-07-2021 14:36
39

Een drama voor NEC en aanvoerder Rens van Eijden: de blessure van de 33-jarige verdediger is nog veel erger dan gedacht, meldt de Gelderlander zondag. Het blijkt te gaan om een gescheurde kruisband.

Van Eijden wacht een operatie aan zijn knie en is naar verwachting zes tot negen maanden uitgeschakeld. Bij NEC hoopt men in de slotfase van het seizoen weer over de aanvoerder te kunnen beschikken, waar eerst nog aan de periode rond de jaarwisseling werd gedacht.

"Ik maak me over de terugkeer van Rens geen zorgen", reageert een 'zichtbaar aangeslagen' Rogier Meijer, trainer van NEC, tegenover de Gelderlander. "Rens is een op en top prof. Hij let extreem goed op zijn lichaam en is in dat opzicht echt fit."

Van Eijden speelde een grote rol in zijn plannen. Nu moet promovendus NEC de markt op. Meijer: "Het is duidelijk dat er centraal achterin wat bij moet komen. Dat weten we bij de club ook wel. Of we dan ervaren centrale verdedigers moeten halen? Nee, we moeten kwaliteit hebben. Dat kan een dertiger zijn maar ook een jongen van 18. Een speler die er meteen staat."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie