De Boer bedankte voor opvolging Jans bij FC Groningen: Het aanbod kwam te vroeg

De Boer bedankte voor opvolging Jans bij FC Groningen: "Het aanbod kwam te vroeg"

Gepubliceerd: zondag 4 juli 2021 om 20:57zo 04-07-2021 om 20:57

Ex-bondscoach Frank de Boer had zijn trainerscarrière bij FC Groningen kunnen beginnen. De 112-voudig Oranje-international was eind 2009 in beeld als opvolger van Ron Jans, maar bedankte vriendelijk voor de eer, schrijft RTV Noord-columnist Pieter de Hart.

Jans maakte in de loop van het seizoen 2009/2010 bekend dat hij na acht seizoenen zou afzwaaien bij FC Groningen. 'De leiding van FC Groningen bedacht dat Frank de Boer de beste opvolger zou zijn voor Ron Jans', schrijft De Hart bijna twaalf jaar na dato.

De Boer was op dat moment assistent-bondscoach onder Bert van Marwijk en werkte met Oranje toe naar het WK in Zuid-Afrika. Hij vroeg tien dagen bedenktijd en van een transfer naar Groningen zou het uiteindelijk niet komen. "Het aanbod kwam te vroeg", wordt De Boer geciteerd door De Hart. "Eervol, maar ik ben er nog niet klaar voor."

De Boer zat in 2010 langs de lijn tijdens de EK-finale tussen Nederland en Spanje. Later dat jaar begon hij bij Ajax aan zijn eerste trainersklus, na het vertrek van Martin Jol. De oud-verdediger zou uiteindelijk vier keer op rij kampioen worden met Ajax en vertrok in 2016, waarna hij flopte bij Internazionale en Crystal Palace. Nadat hij ook bij het Amerikaanse Atlanta voortijdig vertrok, werd De Boer aangesteld als bondscoach: dat avontuur eindigde onlangs echter, nadat Oranje op het EK werd uitgeschakeld door Tsjechië.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws