RB Leipzig vloog naar Amsterdam voor gesprek met Brobbey

RB Leipzig vloog naar Amsterdam voor gesprek met Brobbey

05-07-2021 06:57 Laatste update: 07:44
67

Brian Brobbey begint deze week aan de voorbereiding bij RB Leipzig. De Duitse club is onlangs naar Amsterdam gevlogen om de twijfels van de spits weg te nemen. Leipzig had vernomen dat Brobbey niet meer zeker was van zijn transfer.

Omdat Julian Nagelsmann (trainer) en Markus Krösche (technisch directeur) vertrokken, ontstonden er naar verluidt twijfels bij Brobbey. Er werd zelfs gezegd dat Ajax hem terug wilde kopen. Leipzig kreeg die verhalen mee en vloog naar Amsterdam om samen met Brobbey en zijn ouders in gesprek te gaan. Daar werd hem het plan nog eens uitgelegd. Leipzig is er zeker van dat Brobbey geen twijfels meer heeft.

"Brobbey heeft bij ons een contract getekend. Daarom ben ik heel ontspannen over deze situatie", zegt algemeen directeur Oliver Mintzlaff tegen BILD. "Al het andere is onbelangrijk, maar ook dit hoort bij voetbal. Trainer Jesse Marsch heeft ook met de speler gesproken. We kijken erg uit naar de komst van Brian. Als hij zijn nieuwe kleding aantrekt en de eerste paar trainingen heeft afgerond, zal hij snel lol hebben. We zijn heel blij dat hij getekend heeft."

Brobbey tekende onlangs een contract voor vier seizoenen bij Leipzig. Ajax wilde met hem door, maar wist geen akkoord te bereiken met zijn zaakwaarnemer.