Drukke weken voor Huiberts, zoektocht AZ naar nieuwe keeper in gang gezet

Drukke weken voor Huiberts, zoektocht AZ naar nieuwe keeper in gang gezet

08-07-2021 09:40 Laatste update: 12:02
93

Het beloven drukke weken te worden voor Max Huiberts, de technisch directeur van AZ. Een van zijn taken is het vinden van een nieuwe keeper. Marco Bizot vertrekt mogelijk naar het Griekse Olympiakos en Sparta-doelman Maduka Okoye (foto) zou hem wel eens op kunnen volgen.

Bizot moet de transfer naar Griekenland gaan maken, al zijn de clubs er nog niet uit. Bizot bevestigde aan De Telegraaf dat Olympiakos interesse heeft en dat hij de stap graag maakt. "Het heeft alles wat ik wens", zei hij.

Het is wachten tot de clubs een akkoord bereiken. Bizot heeft nog een éénjarig contract in Alkmaar. AZ zal vermoedelijk niet de hoofdprijs ontvangen voor zijn betrouwbare eerste doelman. Naar verluidt bedraagt de transfersom slechts vier à vijf miljoen euro. Tot zijn teleurstelling zag Bizot vorig jaar een transfer naar Atlético Madrid niet doorgaan. Corona gooide roet in het eten, AZ gunt hem nu de overstap alsnog.

In de zoektocht naar een vervanger van Bizot heeft AZ meerdere keepers op het lijstje staan, waaronder Okoye, melden betrouwbare bronnen. De Duits-Nigeriaanse doelman heeft in zijn eerste seizoen bij Sparta hoge ogen gegooid en werd eerder al in verband werd gebracht met Ajax.

AZ is achter de schermen al druk bezig met het zoeken naar een nieuwe keeper. Van concrete interesse in Okoye lijkt nog geen sprake. De club gaat pas onderhandelen als alle seinen op groen staan voor een vertrek van Bizot uit Alkmaar. Net als Bizot is ook Okoye zijn laatste contractjaar ingegaan, al heeft Sparta de optie om zijn contract met twee seizoenen te verlengen. De Kasteelclub gaat vermoedelijk een hoge transfersom vragen.

Het vinden van een nieuwe keeper krijgt hoge prioriteit bij AZ. De club zag deze week ook Rody de Boer naar Roda JC vertrekken, zo kondigde VoetbalPrimeur al aan. Hobie Verhulst (28) is de tweede doelman in Alkmaar, maar het is de bedoeling dat hij voor de start van het seizoen een nieuwe eerste keeper voor zich krijgt.

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)