'Scherpen gaat niet mee met Ajax en heeft Premier League-transfer te pakken'

'Scherpen gaat niet mee met Ajax en heeft Premier League-transfer te pakken'

05-07-2021 15:34 Laatste update: 16:24
107

Kjell Scherpen staat op het punt Ajax te verlaten. De doelman gaat niet mee op trainingskamp in De Lutte vanwege een naderende overstap naar Brighton & Hove Albion, melden De Telegraaf en Voetbal International.

Ajax en Brighton steggelden de laatste weken over de transfersom, maar hebben elkaar gevonden: Scherpen (21) gaat aan de slag in de Premier League. Hoeveel Brighton betaalt, is niet bekend. Ajax-directeur Marc Overmars vond de geboden vijf miljoen euro aanvankelijk te weinig.

Scherpen ligt bij Ajax nog twee jaar vast. Na de komst van Remko Pasveer (Vitesse) en Jay Gorter (Go Ahead Eagles) zou de doelman verhuurd worden, maar de concrete belangstelling van Brighton veranderde dat.

Scherpen wordt aan de Engelse zuidkust ploeggenoot van Joël Veltman. De doelman speelde vier officiële wedstrijden voor Ajax. Het vertrouwen van de Amsterdamse club liep in de slotfase van het seizoen een deuk op door zijn blunder in de Europa League-wedstrijd tegen AS Roma.

Bij Brighton ligt een vierjarig contract klaar voor Scherpen, die de concurrentiestrijd aangaat met Robert Sánchez. De Spaanse doelman (23) greep afgelopen seizoen zijn kans en schopte het tot de EK-selectie van Spanje.