RKC haalt transfervrije Manchester United-doelman: 'Maakte toen veel vlieguren'

RKC haalt transfervrije Manchester United-doelman: 'Maakte toen veel vlieguren'

Gepubliceerd: maandag 5 juli 2021 om 17:25ma 05-07-2021 om 17:25

Joel Pereira is de nieuwe doelman van RKC Waalwijk. De Brabanders nemen de 25-jarige Portugees transfervrij over van Manchester United. Pereira tekent in Waalwijk een contract voor één seizoen, met de optie voor nog een extra jaar.

Via de clubkanalen maakt RKC melding van de komst van Pereira. De goalie speelde vanaf 2012 voor United. Onder landgenoot José Mourinho debuteerde Pereira in vijf jaar later bij de club. De keeper kwam uiteindelijk tot een handvol duels in het eerste elftal van Manchester United. Hij werd ook meerdere malen verhuurd door The Red Devils. Afgelopen seizoen kwam Pereira op huurbasis uit voor Huddersfield Town. Daar kwam hij tot slechts twee officiële duels.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld is zeer te spreken over de komst van Pereira. "Met de komst van Joel halen we een doelman met veel potentie in huis, die eveneens beschikt over de nodige ervaring", vertelt hij. "Hij genoot zijn opleiding bij Manchester United en heeft in die periode veel vlieguren gemaakt. Hier in Waalwijk krijgt hij de kans zichzelf verder te ontwikkelen en zullen we samen met hem voor het maximaal haalbare gaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws