Arnesen duidelijk over 'oneerlijke' EK-halve finale: 'Ben boos op UEFA'

Arnesen duidelijk over 'oneerlijke' EK-halve finale: 'Ben boos op UEFA'

05-07-2021 19:19
94

Frank Arnesen is niet te spreken over de UEFA. De technisch directeur van Feyenoord vindt het oneerlijk dat er geen Deense supporters aanwezig mogen zijn bij het EK-treffen met Engeland.

Alleen Deense fans die woonachtig zijn in Engeland of Schotland mogen aanwezig zijn bij de halve finale die op Wembley gespeeld wordt. Daar is Arnesen, die zelf Deens is, niet over te spreken. "Ik moet wel zeggen dat ik boos ben op de UEFA", vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "De halve finale én de finale zijn op Wembley, maar hoogstwaarschijnlijk zonder Deense toeschouwers. Dat is toch oneerlijk?"

"Die wedstrijden zouden daar alleen moeten worden gespeeld als er ook buitenlandse toeschouwers worden toegelaten", gaat Arnesen verder. "Ze kunnen toch getest worden nog? Aan de andere kant: die underdogrol ligt ons weg. Net als in 1992 tegen Nederland (Denemarken won toen na strafschoppen, red.), weet je nog?"

Denemarken speelt woensdagavond om 21.00 uur tegen Engeland. De winnaar van dat duel plaatst zich voor de EK-finale, waarin Italië of Spanje de tegenstander zal zijn. De eindstrijd wordt ook op Wembley gespeeld.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s