'FC Barcelona ontbindt contract Matheus: speler klaagt de club aan'

'FC Barcelona ontbindt contract Matheus: speler klaagt de club aan'

05-07-2021 20:15 Laatste update: 20:36
62

Het vertrek van Matheus Fernandes bij FC Barcelona krijgt mogelijk nog een staartje. De speler heeft de club aangeklaagd, melden Spaanse media maandagavond.

Barcelona heeft het contract van Matheus, dat nog vier jaar doorliep, ontbonden. Maar volgens Mundo Deportivo en MARCA is de Braziliaan daar allerminst blij mee, hij laakt de handelswijze van de Catalaanse club. Matheus vindt dat hij onterecht opzij is gezet en wil de waarde van zijn contract incasseren. Hij kreeg per mail te horen dat zijn verbintenis ontbonden is.

Het aantrekken van Matheus was zacht uitgedrukt vreemd. De middenvelder werd in 2019 voor ongeveer zeven miljoen euro overgenomen van het Braziliaanse Palmeiras, kwam niet in actie voor Barcelona en werd verhuurd aan Real Valladolid, waar hij ook geen potten wist te breken. Bovendien is Matheus nooit voorgesteld als speler van Barcelona. 

Volgens Mundo Deportivo en MARCA heeft Barcelona met het ontbinden van zijn contract een overhaaste beslissing genomen. De speler had namelijk meerdere opties: een uit Frankrijk, uit Griekenland en ook zijn oude club Palmeiras was geïnteresseerd.