Brighton heeft weer vier Nederlanders: Scherpen komt over van Ajax

Brighton heeft weer vier Nederlanders: Scherpen komt over van Ajax

Gepubliceerd: vrijdag 16 juli 2021 om 22:02vr 16-07-2021 om 22:02

Laatste update: vrijdag 16 juli 2021 om 22:14vr 16-07-2021 om 22:14

Kjell Scherpen is na twee seizoenen vertrokken bij Ajax. De Drentse Jong Oranje-doelman gaat de Nederlandse enclave bij Brighton & Hove Albion uitbreiden, hebben The Seagulls en Ajax bekendgemaakt via de officiële kanalen.

Scherpen werd in 2019 opgepikt bij FC Emmen en mocht vervolgens vlieguren maken bij Jong Ajax. Vorig seizoen mocht bij vier officiële wedstrijden keepen, maar dat werd geen onverdeeld succes: in de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht moest hij vier keer vissen – al won Ajax uiteindelijk met 5-4 – en in de Europa League ging hij in de fout tegen AS Roma, met uiteindelijk een uitschakeling tot gevolg.

Nadat Ajax met Remko Pasveer (Vitesse) en Jay Gorter (Go Ahead Eagles) twee nieuwe doelmannen haalde, werd al duidelijk dat de perspectieven voor Scherpen er niet rooskleuriger op zouden worden. De ruim twee meter lange doelman heeft nu gekozen voor Brighton & Hove Albion, dat na het vertrek van Davy Pröpper (PSV) weer vier Nederlanders in de gelederen heeft: ook Joël Veltman, Jan Paul van Hecke en Jürgen Locadia staan onder contract bij de nummer zestien van het vorige Premier League-seizoen, al mag Locadia uitzien naar een andere werkgever.

De Engelsen nemen Scherpen definitief over, zo valt te lezen op de clubsite van Ajax. Beide partijen doen geen uitspraken over de transfersom, maar De Telegraaf weet te melden dat directeur voetbalzaken Marc Overmars in eerste instantie geen genoegen nam met een bedrag van vijf miljoen euro. De transfersom zal dus waarschijnlijk hoger liggen dan dat. Hoe veel hoger dat is, is niet duidelijk.

Trainer Graham Potter heeft er vertrouwen in dat de Drent het waar gaat maken in Brighton. "Hij is een speler die we al een tijdje in de gaten hielden en we zien hem als een keeper met de juiste kwaliteiten. Hij heeft veel lengte, maar we verwachten ook dat hij hard gaat werken om zichzelf hier te verbeteren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws