VI: Madueke wil wekelijks spelen, bod van 20 miljoen euro lijkt niet genoeg

VI: Madueke wil wekelijks spelen, bod van 20 miljoen euro lijkt niet genoeg

06-07-2021 16:17
116

Hoe de nabije sportieve toekomst van Noni Madueke eruitziet, blijft vooralsnog onduidelijk. Borussia Dortmund jaagt op het Engelse PSV-talent, maar zal wel de hoofdprijs moeten betalen: Madueke wil zelf koste wat kost vlieguren maken.

Het bij Tottenham Hotspur opgepikte talent debuteerde begin 2020 in de Eredivisie, staat inmiddels op 36 officiële PSV-optredens en heeft zich – net als ploeggenoot Donyell Malen – in de kijker gespeeld bij Borussia Dortmund. Ook Voetbal International is op de hoogte van de interesse van BVB, dat Madueke echter niet voor een vriendenprijsje op kan halen. 'Van een bedrag van twintig miljoen euro voor Madueke is hij (technisch directeur John de Jong, red.) niet onder de indruk', klinkt het.

Wedden

Meer odds

'Maar als daar nog enkele miljoenen bovenop komen, is het de vraag wat de raad van commissarissen van PSV doet', vervolgt VI echter. Hoe Madueke zelf tegenover een mogelijke transfer staat, hangt af van zijn perspectieven op speeltijd. De negentienjarige Londenaar heeft de voorbije anderhalf jaar aan het grote werk mogen ruiken, maar wil nu wekelijks spelen. Als dat niet geval zal zijn, is het niet uitgesloten dat hij alsnog op zoek gaat naar een andere club.

Madueke ligt nog tot 2024 vast bij PSV. Tijdens het eerste oefenduel van het seizoen was hij goed voor twee goals en twee assist tegen het Belgische RWDM.