Seuntjens over verkeerd begrepen grap over ongeluk: 'Meedoen Seuntjens onzeker...'

Seuntjens over verkeerd begrepen grap over ongeluk: 'Meedoen Seuntjens onzeker...'

Gepubliceerd: dinsdag 6 juli 2021 om 17:50di 06-07-2021 om 17:50

Ralf Seuntjens is in 2011 gestopt met twitteren, nadat hij als beginnend prof van RBC Roosendaal op curieuze wijze in het nieuws kwam. De huidige NAC Breda-spits grapte online over een vermeend auto-ongeluk en dat werd breed uitgemeten in de pers.

Het Twitter-account @seunegal is op 25 februari 2011 op non-actief gezet, met 'Twitter pagina voorgoed weg. Doei mensen # leer van je fouten' als laatste bijdrage. Eerder had Seuntjens via het sociale medium laten weten dat hij in de file stond, waarna een vriend van hem vroeg of hij een auto-ongeluk had gehad. "Toen reageerde ik daar onbezonnen op: ja, klopt", aldus De Ravanelli van de Haagse Beemden in de Gegenpressing-podcast van BN DeStem. "Verder gewoon heel de week getraind en ook de journalisten – die ik niet meer bij naam noem – te woord gestaan."

Verder was er niets aan de hand, waarna Seuntjens en zijn vriend online doorgingen met hun grap. "Alles was zo klaar als wat, dat ik niet geblesseerd was. Dus toen tweette mijn maat Frank donderdag: Ralf, ben je al ontslagen uit het ziekenhuis? Waarop ik reageerde: ja, ik ben net ontslagen, ik stap nu het ziekenhuis uit. In die trant ongeveer."

Eén dag later – RBC zou die avond een uitwedstrijd tegen FC Den Bosch spelen – kreeg Seuntjens echter een onaangename verrassing toen hij wakker werd. "Ik zag een bericht binnenkomen, toen nog op de BlackBerry volgens mij. Daar stond in: meespelen Ralf Seuntjens onzeker na zwaar auto-ongeluk. Ja, je gelooft het niet..." De situatie is uiteindelijk 'met een sisser afgelopen', blikt Seuntjens terug. Het voorval leidde echter wel het einde van zijn Twitter-carrière in. "Volgens mij staat hij ook in de top-drie van misplaatste Twitter-grappen. Wel een mijlpaal die ik heb gehaald."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws