Jones krijgt opvolger onder de NEC-lat: 'Ik ken verhalen van mijn landgenoten'

Jones krijgt opvolger onder de NEC-lat: 'Ik ken verhalen van mijn landgenoten'

06-07-2021 22:18 Laatste update: 23:21
2

Danny Vukovic hoopt een publiekslieveling te kunnen worden bij NEC. De Australische doelman (36) hoorde van landgenoten dat een transfer naar Nijmegen een goede keuze voor hem zou zijn.

Brad Jones was de eerste Aussie die in de Goffert onder de lat stond en Vukovic kan dit seizoen de tweede gaan worden. "Ik ken de verhalen van mijn landgenoten bij NEC", zegt de voormalig Genk-goalie tegen De Gelderlander. "Zoals Brett Holman, maar ook bondscoach Graham Arnold (ex-Roda JC en ex-NAC, red.) heeft me over de club verteld."

De international van Australië hoorde ook tijdens de laatste interlandperiode dat NEC wel wat voor hem zou zijn. "Op het trainingskamp met de nationale ploeg vorige maand heb ik veelvuldig gesproken met René Meulensteen, de assistent-trainer. Hij komt uit de regio en denkt dat ik bij NEC pas."

Uiteindelijk hoopt Vukovic dat de Nijmeegse fans hem net zo waarderen als die uit Genk. "Ik had daar een fantastische band met ze. Die relatie wil ik ook opbouwen met de achterban van NEC. Ze hebben hier dezelfde toewijding als in Genk en ze spreken bovendien nagenoeg dezelfde taal. Al is NEC wel een nieuw avontuur voor mij."