Bedrijvig NEC slaat weer toe: Australisch international (36) tekent voor twee jaar

Bedrijvig NEC slaat weer toe: Australisch international (36) tekent voor twee jaar

Gepubliceerd: donderdag 17 juni 2021 om 20:28do 17-06-2021 om 20:28

Laatste update: donderdag 17 juni 2021 om 20:34do 17-06-2021 om 20:34

Danny Vukovic is speler van NEC. De keeper uit Australië, die de afgelopen vier jaar voor KRC Genk speelde, tekent voor twee seizoenen in Nijmegen en heeft een optie voor nog een jaar in zijn contract staan.

De 36-jarige doelman heeft veel ervaring, want in de afgelopen vijf seizoenen kwam hij tot meer dan honderd competitiewedstrijden voor de Belgische topclub. Ook maakte Vukovic twaalf keer zijn opwachting in de Europa League en is hij viervoudig international van Australië. Voordat de keeper naar België trok, speelde hij voor diverse clubs in zijn vaderland.

Normaal gesproken zal de goalie eerste keus worden onder de lat, hoewel NEC ook nog in gesprek is met Mattijs Branderhorst. Die doelman was het tweede deel van het afgelopen seizoen de vaste man in het Nijmeegse doel en was derhalve onderdeel van het team dat de Keuken Kampioen Play-offs won. Vukovic zal met hem en met jeugdkeeper Robin Roefs de concurrentiestrijd aan moeten gaan.

Met Vukovic heeft NEC zijn derde aanwinst voor volgend seizoen binnen. Eerder werden Ilias Bronkhorst (van Telstar) en Lasse Schöne (van Heerenveen) al gecontracteerd. Naar verluidt zijn de Nijmegenaren ook nog op zoek naar een spits en zou Klaas-Jan Huntelaar hoog op het lijstje van technisch directeur Ted van Leeuwen staan.

Nieuw hoofdstuk
"NEC is een nieuw hoofdstuk in mijn carrière", begint Vukovic op de clubwebsite. "Nijmegen is een ontzettend mooie stad en het verhaal van de club sprak me aan. Daarnaast kan ik met mijn ervaring een waardevolle toevoeging zijn voor de talentvolle spelers binnen de selectie. (...) De komende seizoenen moeten we laten zien dat N.E.C. thuishoort in de Eredivisie."

NEC was al voor de play-offs om promotie in gesprek met Vukovic. "In onze zoektocht naar een juiste afstemming tussen jong talent en ervaren krachten, kwamen we bij Danny Vukovic uit", vertelt technisch directeur Ted van Leeuwen. "We zijn erg blij met zijn komst. "

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws