Argentinië stoomt door na strafschoppen en speelt zondag droomfinale

Argentinië stoomt door na strafschoppen en speelt zondag droomfinale

07-07-2021 06:49 Laatste update: 12:28
12

De Copa América krijgt een droomfinale tussen Argentinië en Brazilië. De Argentijnen hebben zich in de nacht van dinsdag op woensdag ten koste van Colombia geplaatst voor de eindstrijd. Daar waren strafschoppen voor nodig.

Argentinië, met Ajax-speler Nicolas Tagliafico in de basis, begon sterk en kwam al na zeven minuten spelen op voorsprong door Internazionale-ster Lautaro Martínez. Hij schoot raak in de verre hoek. Daarna hadden de Argentijnen het lang lastig met Colombia, dat goede kansen kreeg op de gelijkmaker. William Barros raakte de paal en Yerry Mina kopte op de lat.

Na ruim een uur spelen volgde de gelijkmaker van Luis Díaz, die zijn land naast Argentinië zette. Vlak voor tijd raakte Lionel Messi nog een keer de paal. Een beslissend doelpunt viel niet, waardoor er een strafschoppenserie aan te pas moest komen. Daarin wist Argentinië-doelman Emiliano Martínez zich te ontpoppen tot de grote held. Hij stopte inzetten van Mina, Edwin Cardona en Davinson Sánchez. 

Argentinië won de strafschoppenserie met 3-2 en neemt het aanstaande zondag om 02.00 uur Nederlandse tijd op tegen Brazilië.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie