Breaking news

Spaanse media hard voor Koeman en Barcelona: 'De nachtmerrie ging door'

Konami reageert en verbreekt samenwerking met Griezmann al na één maand

Konami reageert en verbreekt samenwerking met Griezmann al na één maand

Gepubliceerd: woensdag 7 juli 2021 om 08:45wo 07-07-2021 om 08:45

Konami heeft de samenwerking met Antoine Griezmann beëindigd. De Fransman is in opspraak geraakt nadat een video van hem en Ousmane Dembélé rond is gegaan op social media. Het duo van FC Barcelona zou Aziatische medewerkers racistisch hebben bejegend op een hotelkamer.

De video verspreidde zich als een olievlek, waarna Griezmann op social media van zich liet horen. Ook Dembélé meldde zich. 'Ik heb me altijd verweerd tegen elke vorm van discriminatie. De afgelopen dagen hebben sommige mensen me neer proberen te zetten als iemand die ik niet ben. Ik weerleg de beschuldigingen met klem, het spijt me als ik mijn Japanse vrienden heb beledigd', aldus Griezmann.

Konami heeft de banden met Griezmann desondanks verbroken. Het Japanse computerspellenbedrijf stelde hem vorige maand nog voor als nieuwe ambassadeur van de Yu-Gi-Oh! TRADING CARD GAME. 'Konami vindt dat geen enkele vorm van discriminatie getolereerd kan worden. Yu-Gi-Oh! Content heeft besloten om het ambassadeurscontract met Griezmann te beëindigen. In voetbalcontext, we zullen we FC Barcelona om details en toekomstige maatregelen vragen.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws