Boskamp is lyrisch, maar keurt Pedri-uitspraak af: 'Dan had Enrique gedronken'

Boskamp is lyrisch, maar keurt Pedri-uitspraak af: 'Dan had Enrique gedronken'

Gepubliceerd: woensdag 7 juli 2021 om 12:44wo 07-07-2021 om 12:44

Luis Enrique komt superlatieven tekort voor Pedri. Het achttienjarige wonderkind van Spanje heeft ondanks nul goals, nul assists en nul schoten op doel én de uitschakeling tegen Italië een indrukwekkend EK achter de rug.

Enrique sprak dinsdagavond vol lof over Pedri, die afgelopen seizoen onder Ronald Koeman zijn grote doorbraak beleefde bij FC Barcelona. "Heb je gezien hoe Pedri dit toernooi heeft gespeeld? Ik heb nog nooit een achttienjarige speler zien doen wat hij doet - zelfs Andrés Iniesta niet. Het is ongelooflijk", aldus de Spaanse bondscoach.

Ook in de studio's van de NOS en Sporza klonken er complimenten voor Pedri. Zo was Jan Boskamp lyrisch. "Als je achttien jaar bent en de ballen worden bij jou ingeleverd om het spel te maken, dan word je een goeie hoor", zei hij bij Villa Sporza. Met de uitspraak van Enrique over Pedri en Iniesta is hij het niet eens. "Dan had Enrique gedronken, als hij zoiets zegt. We gaan hem toch nog niet vergelijken met Iniesta, hé? Maar hij was wel fantastisch."

Pedri leverde tegen Italië liefst 65 van zijn 67 passes succesvol af. Pas in de verlenging gaf hij een eerste 'foute' pass. Hij stond niet achter de bal in de fatale penaltyserie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws