'PSV mag hoop koesteren door RB Leipzig-vraagprijs van vijf miljoen'

'PSV mag hoop koesteren door RB Leipzig-vraagprijs van vijf miljoen'

07-07-2021 17:25 Laatste update: 17:28
45

PSV heeft goede hoop dat Yvon Mvogo ook komend seizoen in Eindhoven actief is. De Eredivisie-topclub hoorde nog altijd niets van RB Leipzig, dat een optie heeft om de verhuurperiode vóór 16 juli te beëindigen.

Volgens het Eindhovens Dagblad is de kans klein dat de Duitsers besluiten om Mvogo terug te roepen. Leipzig wil alleen van de clausule gebruikmaken als er een koper is voor de Zwitserse international. Mvogo moet zo'n vijf miljoen euro opleveren en op dit moment is er nog geen club die daaraan wil voldoen. 

Als het aan PSV ligt, dient Mvogo zijn tot medio 2022 lopende huurovereenkomst gewoon uit. De doelman moet in dat geval de concurrentie aangaan met Joël Drommel. De kans is groot dat de van FC Twente overgekomen sluitpost als nummer één het seizoen ingaat. Hij lijkt sowieso tegen Galatasaray te keepen in de voorronde van de Champions League, omdat Mvogo pas een paar dagen voor die wedstrijd aansluit bij de selectie van coach Roger Schmidt.

Mvogo nam met Zwitserland deel aan het EK. Spelen deed hij echter niet. Yann Sommer is de eerste keus in de nationale ploeg.