'Ajax wil City en PSG aftroeven: megatalent van Anderlecht krijgt rondleiding'

'Ajax wil City en PSG aftroeven: megatalent van Anderlecht krijgt rondleiding'

08-07-2021 07:10
85

Ajax heeft zijn pijlen gericht op 'megatalent' Rayane Bounida van Anderlecht, meldt De Telegraaf. De Nederlandse kampioen is hoopvol dat het Manchester City en Paris Saint-Germain aftroeft in de strijd om de technisch begaafde middenvelder.

Bounida, die regelmatig viral gaat met video's op Instagram en YouTube, werd deze week rondgeleid op sportpark De Toekomst en in de Johan Cruijff Arena. Opvallend: behalve zijn eigen familie was ook Mo Nouri, de broer van Abdelhak Nouri, aanwezig. De Belg met Marokkaanse roots kon in maart een profcontract tekenen bij Anderlecht, maar zijn entourage wilde nog wachten. Als Ajax hem nu weghaalt, betaalt het alleen een opleidingsvergoeding.

Volgens De Telegraaf proberen de Amsterdammers Bounida ervan te overtuigen dat Ajax de perfecte tussenstap is op weg naar de Europese top. Hij staat te boek als het grootste talent van België. Urbain Haesaert, scout van Ajax en eerder van Anderlecht, was in november lyrisch over Bounida. "Hij is een Europese topper. Hij is een ongelooflijk goeie speler, die alle nodige kwaliteiten herbergt", zei de ervaren talentenspeurder tegen Sporza.

"Hij ziet het allemaal en is altijd vrij, de aanname is perfect, links- en rechtsvoetig geen probleem", aldus Haesaert over de spelmaker. "Hij heeft onmiddellijk een actie, met een zeer korte draaibeweging maakt hij zich vrij en hij speelt dieper in zodra hij kan. Hij versnelt het spel. Hij dribbelt niet om te dribbelen."

Ook hoofd jeugdopleiding Jean Kindermans van Anderlecht moest erkennen dat Bounida het grootste talent van de club is. "Ik zit vijftien jaar in het vak en ik heb er weinigen van dat niveau gezien."