'Engeland speelt echt verschrikkelijk laf voetbal, ik hoop dat Italië het wordt'

'Engeland speelt echt verschrikkelijk laf voetbal, ik hoop dat Italië het wordt'

08-07-2021 09:43
82

Pierre van Hooijdonk en Wesley Sneijder denken niet dat Italië onder de indruk is geraakt van Engeland. The Three Lions rekenden woensdag na verlenging af met Denemarken, waardoor zondag La Squadra Azzurra wacht in de eindstrijd.

"Engeland speelt echt verschrikkelijk laf voetbal", oordeelt Van Hooijdonk hard over de Engelsen bij de NOS. "Als dit het is, met deze selectie... Dan vind ik het heel erg karig. Als ze de finale winnen zullen ze er lak aan hebben wat wij hier zeggen, dat is ook zo. Maar in de groepsfase was het al heel erg matig. Tegen Oekraïne scoorden ze veel, maar dit... Ik heb mijn favoriet al bepaald voor zondag."

Daarmee doelt Van Hooijdonk op Italië, dat zich dinsdag ontdeed van Spanje na strafschoppen. "Ik hoop dat zij het worden. Ik ben zo teleurgesteld in dat wat Engeland heeft laten zien. Met deze selectie moet je echt iets mooiers op de mat kunnen leggen."

Sneijder is het met de oud-spits eens. "Italië krijgt het niet benauwd van Engeland op basis van hoe ze vanavond speelden", stelt de recordinternational van Oranje. "De rest van de wedstrijden waren niet veel beter. Italië is de favoriet."