Advocaat onthult frontale botsing in rust van Ajax - Feyenoord: 'Hij sloeg door'

Advocaat onthult frontale botsing in rust van Ajax - Feyenoord: 'Hij sloeg door'

08-07-2021 14:30 Laatste update: 14:53
121

Dick Advocaat en Cor Pot draaien er niet omheen: de chemie tussen de technische staf en spelersgroep was in hun laatste maanden bij Feyenoord uitgewerkt. Bij Advocaat knapte iets toen Leroy Fer woedend op hem werd in de rust van Ajax - Feyenoord.

Feyenoord verloor op 17 januari met 1-0 in Amsterdam en al in de rust liepen de gemoederen hoog op, met een hoofdrol voor Fer. "Dat zag ik helemaal niet aankomen", vertelt een zeer openhartige Advocaat bij VI EK LIVE. "Leroy vulde het tactisch niet in zoals we afgesproken hadden, dus ik liep naar de zijlijn en riep wat dingen. Dat doe ik altijd, dat was niks nieuws."

"Op een of andere manier kon hij dat niet bevatten", vervolgt Advocaat over Fer. "Hij sloeg helemaal door in de rust. Je moet altijd mij hebben, riep hij. Dat begreep ik niet, want ik doe het bij iedereen." Assistent-trainer Cor Pot kan dat beamen. "Ik heb Dick echt nog nooit zo meegemaakt. Hij was helemaal ontdaan."

Advocaat: "Ik zag niet aankomen dat Fer zo zou reageren. Of ik toen de handdoek wilde gooien? Nou, ik zat er wel dicht tegenaan. Dat kun je straks ook zien in de documentaire van Feyenoord. Ik dacht: als ze zo gaan reageren, heeft het voor mij geen zin meer."

Uiteindelijk werd de strijdbijl begraven. "We hebben een aantal gesprekken gevoerd en de spelersgroep geloofde nog in mij. Fer is geloof ik wel tien keer bij me geweest om zijn excuses aan te bieden. Ik had een goede band met die jongen. We hebben er alles aan gedaan om hem weer aan het voetballen te krijgen, met succes. Maar dat werd in één keer vergeten. Dat kon in mijn ogen echt niet."