'Terechte kans' voor Team Kuipers: 'Dit voelt als de kroon op hun werk'

'Terechte kans' voor Team Kuipers: 'Dit voelt als de kroon op hun werk'

08-07-2021 18:31 Laatste update: 19:13
37

Coördinator scheidsrechterszaken Dick van Egmond vindt het 'terecht' dat Björn Kuipers met zijn team de EK-finale in goede banen mag leiden. Donderdag bevestigde de UEFA dat de arbiter uit Oldenzaal de finale van het eindtoernooi zal fluiten.

Op de website van de KNVB vertelt Van Egmond over de aanstelling van Team Kuipers. "Het is terecht dat ze deze kans krijgen", stelt hij. "Na de Champions League-finale in 2014 (Real Madrid-Atlético Madrid, red.) voelt dit als de kroon op hun werk. Een beloning voor tien jaar fluiten op het allerhoogste niveau."

"Het is de eerste keer dat een Nederlandse scheidsrechter een finale leidt op een EK of WK eindronde", gaat een trotse Van Egmond verder. "Dat maakt het extra speciaal. Voor jonge scheidsrechters is dit natuurlijk een enorme stimulans om zich te blijven ontwikkelen."

Het hing al enkele dagen in de lucht dat Kuipers de scheidsrechter van dienst mocht zijn bij de EK-finale. De eindstrijd op Wembley gaat tussen Engeland en Italië. Op Wembley wordt Kuipers bijgestaan door assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra.