Van Gaal start met 'achterstand' bij Oranje: 'Heel benieuwd hoe hij dat gaat doen'

Van Gaal start met 'achterstand' bij Oranje: 'Heel benieuwd hoe hij dat gaat doen'

09-07-2021 20:12
60

Ron Vlaar is benieuwd naar de start van Louis van Gaal als bondscoach. Na het vertrek van Ronald Koeman naar FC Barcelona hadden de bepalende spelers van het Nederlands elftal geen trek in een samenwerking met de 69-jarige Amsterdammer.

Frank de Boer werd als alternatief voor de groep gezet, zonder succes: het EK van Oranje mislukte. "Na alles wat de spelers over hem hebben gezegd, zou hij weleens met achterstand binnen kunnen komen", vermoedt Vlaar in gesprek met de NOS. "Ik ben heel benieuwd hoe hij dat gaat doen als hij het daadwerkelijk wordt."

De oud-speler van onder meer Feyenoord, Aston Villa en AZ heeft zelf goede ervaringen met Van Gaal. Op het bronzen WK in Brazilië steeg hij boven zichzelf uit. "Een van de beste trainers die ik heb gehad tijdens mijn beste periode in mijn carrière", zegt Vlaar. "Hij gaat op echt alle details in en laat helemaal niets aan het toeval over. Hij is ontzettend veeleisend, maar kan spelers echt beter maken. Het is ook echt zijn doel om spelers beter te maken. Je moet Van Gaal leren kennen, dan is hij niet die strenge trainer."