Nijhuis complimenteert Kuipers: 'Hij heeft veel toewijding, ik ben te laks'

Nijhuis complimenteert Kuipers: 'Hij heeft veel toewijding, ik ben te laks'

09-07-2021 23:34
36

Bas Nijhuis vindt het terecht dat Björn Kuipers de finale van het EK toegewezen heeft gekregen. Hij stipt de toewijding van Kuipers aan, iets dat er bij hemzelf naar eigen zeggen aan ontbreekt.

"Wat ik aan Björn waardeer, is dat hij de Twentse nuchterheid heeft", vertelt Nijhuis in gesprek met De Telegraaf. "Hij is daardoor de grijze muis die een scheidsrechter hoort te zijn, maar hij gezien zijn staat van dienst helemaal niet hoéft te zijn. Op een feestje zal hij de polonaise niet beginnen. Dat oogt saai. Maar in het veld wordt die degelijkheid op prijs gesteld."

Nijhuis geeft een verschil tussen hem en Kuipers aan. "Hij heeft ongelooflijk veel toewijding. Ik ben te laks, maar Björn kan zich heel erg toeleggen op systemen en speelwijzen. Ik vind het knap dat hij zo nauwgezet te werk gaat."

Het had volgens Nijhuis weinig gescheeld, of Kuipers had de finale niet toegewezen gekregen. "Het EK was honderd procent zeker afgelopen voor hem geweest als de corner waaruit de Denen de 1-0 scoorden onterecht was. Maar gelukkig dook er een filmpje op dat aantoonde dat Erwin Zeinstra een haviksoog heeft. Eens te meer bleek de kwaliteit van Team Kuipers. Niet voor niets heeft Björn het daar ook altijd over, want hij heeft fan-tas-tische assistenten."