Toch geen vertrek uit Amsterdam deze zomer: 'Ik blijf bij Ajax'

Toch geen vertrek uit Amsterdam deze zomer: 'Ik blijf bij Ajax'

10-07-2021 18:32
68

Zakaria Labyad speelt ook komend seizoen voor Ajax. Dat vertelt de 28-jarige aanvaller aan Ziggo Sport na het oefenduel van de Amsterdammers met SC Paderborn (4-1). 

Labyad leek op weg naar de uitgang bij Ajax, mede door zijn medio 2022 aflopende contract. Zelf benadrukt de oud-speler van FC Utrecht echter dat hij bij Ajax blijft, al betekent dat niet dat hij weer genoegen neemt met een reserverol. "Nee, natuurlijk niet. Je bent en blijft voetballer", laat hij weten. "Concurrentie hoort erbij en uiteindelijk beslist de trainer, maar je wil zoveel mogelijk goede wedstrijden spelen. Hoe de situatie op dit moment is? Ik blijf bij Ajax."

In het oefenduel met SC Paderborn tekende Labyad voor één treffer. Hij miste een strafschop, maar trof in de rebound alsnog doel. "Ik haalde de bal op en iemand in het publiek zei: 'doe een panenka'. Ik dacht: dat heb ik eigenlijk nog nooit gedaan, laat ik het een keer proberen. Maar ik ga het geen tweede keer doen", lacht hij.

Labyad speelde met zijn rechter onderarm in het verband. "Ik heb vorige week een bal op mijn pols gehad en ik heb een botje gebroken. Het duurt minimaal zes en maximaal twaalf weken. Ik kan er gelukkig wel mee spelen. De scheids moet er wel elke wedstrijd toestemming voor geven."