AZ zwaait gewaardeerde Svensson definitief uit: Noor ploeggenoot van Balotelli

AZ zwaait gewaardeerde Svensson definitief uit: Noor ploeggenoot van Balotelli

10-07-2021 20:43
75

AZ moet de hoop op een langer verblijf van Jonas Svensson definitief uit het hoofd zetten. De 28-jarige Noor heeft zaterdag een driejarig contract getekend bij Adana Demirspor, dat eerder deze week Mario Balotelli al aantrok.

Svensson komt transfervrij over van AZ, dat er - in tegenstelling tot bij landgenoot Fredrik Midtsjö - niet in slaagde om zijn aflopende verbintenis te verlengen. De rechtsback speelde drieënhalf jaar voor de Alkmaarders, die hem destijds overnamen van Rosenborg BK. Hij groeide al snel uit tot een gewaardeerde kracht en speelde in totaal 152 officiële duels voor AZ. Hij stond naar verluidt ook in de belangstelling van Feyenoord, maar zag De Kuip niet als stap vooruit.

Wedden

Meer odds

Svensson gaat nu in het kielzog van Balotelli bij de ambitieuze Turkse club aan de slag. Adana Demirspor dwong het voorbije seizoen promotie naar de Süper Lig af en wil meteen hoge ogen gooien. Het Italiaanse enfant terrible kwam transfervrij over van AC Monza. Adana Demirspor versterkte zich eerder met Younes Belhanda en zou ook PSV'er Bruma op de korrel hebben.