'Op de eerste training bij Ajax ging het heel snel, ik voelde me daar verloren'

'Op de eerste training bij Ajax ging het heel snel, ik voelde me daar verloren'

11-07-2021 13:49
47

Sébastien Haller voelde zich tijdens zijn eerste maanden bij Ajax vaak alleen op de wereld. De spits moest het lang stellen zonder zijn vrouw en kinderen en voelde zich niet thuis op de trainingen.

In januari haalde Ajax de Franse Ivoriaan voor 22,5 miljoen euro op bij West Ham United. Een recordtransfer, maar de spits kon er niet van genieten. Hij moest het maandenlang alleen zien te rooien en leefde op een hotelkamer zonder zijn vrouw en kinderen. "Dat maakte het mentaal wel heel zwaar", zegt Haller tegen de NOS. "Het is belangrijk om familie om je heen te hebben en het regelen daarvan kostte ook tijd en aandacht."

De aanvalsleider van Ajax kan zich voorstellen dat zijn spel daar onder geleden heeft. "Op de eerste training zag ik meteen dat iedereen wist wat hij moest doen. Het ging heel snel en ik voelde me verloren. Maar na verloop van tijd ging het beter. Je kan je focus verliezen als je een kans mist of de bal niet vaak hebt. Soms heb ik dat: dan denk ik te veel na en moet ik terug naar de basis. Weer met het gevoel gaan spelen."

Het komende seizoen moet gaan bewijzen dat Haller thuishoort bij Ajax en dat zijn cijfers van vorig jaar nog zo gek nog niet waren. Hij maakte dertien doelpunten in 23 wedstrijden, maar kon de kritiek op zijn functioneren in het Amsterdamse geheel nooit echt doen verstommen.