'Berghuis gooit alles wat hij bij Feyenoord gespresteerd heeft in de prullenbak'

'Berghuis gooit alles wat hij bij Feyenoord gespresteerd heeft in de prullenbak'

12-07-2021 23:42
206

Dirk Kuyt baalt van de keuze van Steven Berghuis om van Feyenoord naar Ajax te verkassen. Het Feyenoord-boegbeeld denkt dat het de aanvaller niet om het geld te doen is, maar hij probeert te begrijpen waarom Berghuis de keuze heeft gemaakt.

"Wat levert deze stap hem op? Alles wat hij met Feyenoord heeft gepresteerd, gooit hij in één keer in de prullenbak", begint Kuyt in gesprek met De Telegraaf. "Hoewel hij bij Ajax veel meer zal verdienen, gaat het bij hem niet om het geld. Kennelijk ziet hij andere voordelen, zoals in de Champions League spelen en zijn kansen op het WK van volgend jaar in Qatar vergroten."

Kuyt had verwacht dat Berghuis zou gaan voor een buitenlands avontuur. Hij sprak meerdere keren met de Feyenoord-aanvoerder voor de start van het EK. "Destijds wilde hij nog graag een buitenlandse stap maken. Laten zien dat hij nu veel beter is dan in zijn tijd bij Watford, waar het niet werd wat hij ervan had gehoopt. Kennelijk zijn uiteindelijk niet die clubs gekomen, waar hij op hoopte en wil hij nu bij Ajax het maximale uit zijn carrière halen", zo sluit Kuyt af.