Lima (Andorra) over legendarische Van Nistelrooy-provocatie: 'Een mooie anekdote'

Lima (Andorra) over legendarische Van Nistelrooy-provocatie: 'Een mooie anekdote'

13-07-2021 07:56 Laatste update: 08:07
43

De meest bekende voetballer uit Andorra luistert naar de naam Antoni Lima: hij vestigde in september 2005 zijn naam in Nederland. De inmiddels vijftigjarige oud-verdediger wist Ruud van Nistelrooy op de kast te jagen en kan nog altijd smakelijk lachen om zijn aanvaring met de oud-topspits.

Van Nistelrooy miste in die WK-kwalificatiewedstrijd een penalty, waarna Lima hem opzocht. "Het was een instinctieve reactie. Ik ging naar hem toe en ik zei: als wij zo slecht zijn, hoe is het dan mogelijk dat je een penalty tegen ons mist?", vertelt hij tegenover de ploeg van NOS De Avondetappe, die tijdens de rustdag in de Tour de France was neergestreken in Andorra. "Soms moet je naar andere middelen grijpen, net zoals met Van Nistelrooy in Eindhoven."

De toenmalige Manchester United-spits scoorde later in die wedstrijd alsnog en besloot voor de neus van zijn tegenstander te juichen. Lima wist niet wat hem overkwam. "Na mijn aanvankelijke verwarring had ik twee opties: niets doen of een schop uitdelen. Maar als ik zou schoppen, zou ik in de problemen komen."

De oudere broer van Andorrees recordinternational Ildefons Lima heeft het wel vaker aan de stok gehad met grote spelers. "We speelden een keer tegen Engeland en toen zeiden we Rooney tegen David Beckham. Als een speler uit Andorra zo iemand bij zijn verkeerde naam noemt, is hij toch een beetje geschokt en verward." Het moment met Van Nistelrooy spant echter de kroon, vindt Lima. "Het is een mooie, grappige anekdote, wat er in 2005 in Eindhoven gebeurde."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s