Steun voor Berghuis: 'Supporters zeggen wel van niet, maar dat is gewoon zo'

Steun voor Berghuis: 'Supporters zeggen wel van niet, maar dat is gewoon zo'

13-07-2021 12:22
145

Jan Everse begrijpt wel dat Steven Berghuis kiest voor een overstap van Feyenoord naar Ajax. Zelf deed hij in 1977 hetzelfde, net als Henk Groot en Arnold Scholten.

Everse heeft begrip voor de keuze van Berghuis, die bij Ajax zowel sportief als financieel een stap vooruit maakt. "Als ze bij Texaco zitten, gaan supporters ook naar Shell als ze daar een heel goede aanbieding zouden krijgen", stelt de oud-voetballer en -trainer bij RTV Rijnmond. "Ze zeggen wel van niet, maar dat is gewoon zo. Maar ik kan me de emoties ook best wel voorstellen, want je raakt je beste speler kwijt aan de club waar je een enorme hekel aan hebt."

Berghuis wordt de vierde speler die rechtstreeks overstapt van Feyenoord naar Ajax. De vergelijking tussen hem en Everse is niet helemaal eerlijk, vindt de ervaringsdeskundige. "Hij is de vedette van Feyenoord en ik was op dat moment wisselspeler. Mede door de aandacht van de media ligt het nu een stuk gevoeliger."

Everse vindt het niet vreemd dat Berghuis voor Ajax kiest. "Je hoorde natuurlijk ook clubs als Wolfsburg voorbij komen waar nu Mark van Bommel de trainer is, maar als hij straks weg is na vier maanden en er komt en Duitser voor de groep dan speel je misschien niet meer en belandt je op de bank. Nu krijgt hij bij Ajax natuurlijk ook wel een paar geduchte concurrenten, maar dat is uiteindelijk ook alleen maar goed voor je ontwikkeling."