Gemeente Nijmegen reikt NEC de hand: helft huur coronamaanden kwijtgescholden

Gemeente Nijmegen reikt NEC de hand: helft huur coronamaanden kwijtgescholden

13-07-2021 17:16 Laatste update: 14-07-2021 11:00
55

NEC Nijmegen hoeft de helft van het huurbedrag van het Goffertstadion niet terug te betalen aan de gemeente Nijmegen. Dat heeft het Nijmeegse college besloten.

De helft van het huurbedrag over de periode maart 2020 tot en met juni 2021 wordt kwijtgescholden. Dat meldt Omroep Gelderland. De reden hiervoor is dat NEC als gevolg van de coronacrisis fors minder inkomsten heeft en de bedrijfscontinuïteit in gevaar ziet komen.

De huurkorting die de promovendus ontvangt, bedraagt 505.000 euro. De overige vijftig procent van de verschuldigde huur wordt nu in gelijke termijnen tot 2043 terugbetaald. Omroep Gelderland meldt ook dat de gemeente Nijmegen met NEC en partners in gesprek is over de verkoop van het stadion. Hierbij wordt vermeld dat, wanneer het stadion verkocht wordt, de betalingsverplichting van de overige verschuldigde huur niet vervalt.

NEC promoveerde afgelopen seizoen naar de Eredivisie. De Nijmegenaren, die als zevende eindigden in de reguliere stand van de Keuken Kampioen Divisie, versloegen in de finale van de play-offs NAC met 1-2. Zodoende komt NEC het komende seizoen voor het eerst sinds 2017 weer uit in de Eredivisie.