Snoeks memoreert 'geweldige wedstrijd': 'Brazilië werd totaal vermorzeld'

Snoeks memoreert 'geweldige wedstrijd': 'Brazilië werd totaal vermorzeld'

13-07-2021 19:10 Laatste update: 19:24
29

De wedstrijd op het WK 2014 tussen Brazilië en Duitsland is er één die NOS-commentator Frank Snoeks nooit meer zal vergeten. Dinsdag maakte de commentator bekend zijn laatste wedstrijd op een eindtoernooi te hebben becommentarieerd.  

Sinds de eerste wedstrijd die Snoeks becommentarieerde, tussen Italië en Oostenrijk op het WK 1990, volgden talloze andere duels waarbij de IJmuidenaar het commentaar verzorgde. Volgens Snoeks is hij de meeste duels alweer vergeten, maar een aantal blijft voor altijd in zijn geheugen gegrift.

Het halve finaleduel op het WK 2014 tussen Brazilië en Duitsland is zo'n duel. "De angst voor Brazilië was enorm. Eigenlijk stonden ze al in de finale. Die wedstrijd eindigde in 1-7. Brazilië werd totaal vermorzeld. Dat vind ik echt geweldig. Dat een wedstrijd compleet anders loopt dan vooraf gedacht", vertelt Snoeks in een interview met de NOS

Tijdens het WK in 2014 gaf Snoeks ook commentaar bij de poulewedstrijd tussen de Verenigde Staten en Duitsland. Het stadion bereiken bleek echter door hevige regenval een enorme opgave. "Ik moest me met het water tot aan mijn knieën een weg banen naar de auto, want die kon niet bij het hotel komen. Eenmaal in de auto zijn we toen meerdere keren, uiteraard in ruil voor dollars, geduwd door een groepje Braziliaanse jongens."

Na vijf uur kwam de commentator doorweekt aan bij het stadion, waar hij net op tijd was om de tweede helft van het duel van commentaar te voorzien. "Dat avontuur zal ik niet snel vergeten", concludeert Snoeks.