Deense bondscoach doet boekje open na Eriksen-drama: 'Spelers moesten overgeven'

Deense bondscoach doet boekje open na Eriksen-drama: 'Spelers moesten overgeven'

Gepubliceerd: woensdag 14 juli 2021 om 14:20wo 14-07-2021 om 14:20

Kasper Hjulmand, bondscoach van Denemarken, doet voor het eerst zijn verhaal over het EK, dat voor de Denen ongekend turbulent verliep. Volgens Hjulmand is het een wonder dat de wedstrijd tegen België gespeeld kon worden door zijn spelers, aangezien iedereen nog getraumatiseerd was door het Christian Eriksen-drama.

"Het is voor mij een raadsel hoe we met zoveel vuur het veld op konden stappen", laat hij weten aan het Deense DR. Het spookte door het hoofd van Hjulmand dat het EK-duel niet gespeeld zou kunnen worden. "Sommige spelers twijfelden om te spelen toen de bus het stadion binnenreed. Een aantal spelers moest zelfs overgeven in de kleedkamer, vlak voordat we het veld opgingen."

Dat de wedstrijd in Kopenhagen gespeeld werd, had een belangrijk aandeel in het feit dat er tóch gevoetbald werd. De steun van 25.000 Deense fans in het Parkenstadion zorgden voor kippenvel en kracht bij de spelers. "We konden de steun zien en voelen", erkent Hjulmand. "Dat hielp ons om het belang van de wedstrijd in te zien, die eigenlijk op dat moment niet belangrijk was."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: EK 2020 Denemarken

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws