Scheidsrechtersbaas Rosetti steunt EK-beslissingen Makkelie en Kuipers

Scheidsrechtersbaas Rosetti steunt EK-beslissingen Makkelie en Kuipers

Gepubliceerd: woensdag 14 juli 2021 om 15:45wo 14-07-2021 om 15:45

Scheidsrechtersbaas Roberto Rosetti heeft het woensdagmiddag opgenomen voor de discutabele beslissingen van Nederlandse scheidsrechters Danny Makkelie en Björn Kuipers tijdens het afgelopen EK. De Italiaan staat achter de genomen beslissingen van de twee arbiters.

Makkelie besloot in de halve finale een strafschop toe te kennen na een lichte overtreding van de Deense linksback Joakim Maehle op Engelsman Raheem Sterling. Vooral uit Denemarken kreeg Makkelie veel kritiek op zijn beslissing om Engeland een strafschop toe te kennen in de halve finale van het EK. "Makkelie zag dat Maehle niet de bal speelde en met zijn rechterbeen contact maakte met Sterling. Dat is wat de scheidsrechter zag en de VAR zag dat ook. De discussie of het wel of geen strafschop is blijft altijd, maar datgene wat de scheidsrechter ziet is leidend bij het maken van beslissingen", vertelt Rosetti aan The Guardian.

Ook de niet gegeven rode kaart aan Italiaan Jorginho in de EK-finale begrijpt de Italiaanse scheidsrechtersbaas. "Kuipers zag dat Jorginho probeerde om de bal te spelen. Kuipers heeft vervolgens prima uitgelegd aan de VAR wat hij had gezien: Jorginho zette zijn voet op de bal en gleed daarna weg en raakte het bovenbeen van Jack Grealish. Als zijn voet direct op het been van Grealish zou hebben gestaan, dan zou het wel een rode kaart zijn geweest", besluit Rosetti.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws