KNVB voert veranderingen door in speelschema Eredivisie van aankomend seizoen

KNVB voert veranderingen door in speelschema Eredivisie van aankomend seizoen

14-07-2021 16:34 Laatste update: 17:07
34

De KNVB gaat een aantal genomen besluiten door de vennoten van de Eredivisie in het speelschema van aankomend seizoen doorvoeren. Zo zullen er meer wedstrijden op zondagavond gespeeld worden en krijgen de Europees spelende teams de mogelijkheid om voorkeuren voor speeldata door te geven.

Dat meldt de Nederlandse voetbalbond via de officiële kanalen. Nederlandse clubs die actief zijn in de Europese toernooien van de UEFA (Champions League, Europa League en de Conference League) krijgen aankomend seizoen de mogelijkheid om voor een aantal deadlines hun voorkeur op te geven voor speeldata. Als de verzoeken op tijd binnen zijn bij de KNVB, wordt er bij akkoord van de lokale autoriteiten gehoor gegeven aan het ingediende verzoek.

Daarnaast is er het een en ander veranderd aan de zondagavondwedstrijden van 20.00 uur. Zeventien wedstrijden worden komend seizoen op zondagavond 20.00 uur afgewerkt. Daarbij is besloten dat elke club gedurende het seizoen zoveel mogelijk niet meer dan één thuiswedstrijd op dit tijdstip speelt. De af te werken uitwedstrijden op dit tijdstip worden ook zo eerlijk mogelijk verdeeld onder de clubs in de Eredivisie.

"De wedstrijden op dit tijdstip die door de Europees spelende clubs worden aangevraagd, worden afgetrokken van deze zeventien", laat de KNVB weten. Het kan dus voorkomen dat niet elke club uit de Eredivisie aankomend seizoen daadwerkelijk een keer om 20.00 op zondagavond moet spelen.