Emmen heeft negende (!) zomeraanwinst te pakken: keeper tekent voor één jaar

Emmen heeft negende (!) zomeraanwinst te pakken: keeper tekent voor één jaar

14-07-2021 17:00
55

FC Emmen heeft met doelman Indy Groothuizen de negende (!) zomeraanwinst te pakken. De 24-jarige sluitpost komt over van het Deense Velje Boldklub en tekent voor één jaar in Drenthe met een optie voor een tweede seizoen.

Groothuizen speelde jarenlang in de jeugdopleiding van Ajax. Na twee jaar te hebben gekeept bij Jong Ajax vertrok hij op huurbasis naar FC Nordsjaelland. Na een jaar keerde Groothuizen terug in Nederland en speelde vervolgens twee jaar voor ADO Den Haag. Sinds 2019 was de doelman actief voor Velje Boldklub.

Groothuizen is na Teun Bijleveld, Jeroen Veldmate, Jeff Hardeveld, Leonel Miguel, Oussama El Azzouzi, Peter van Ooijen, Michael Brouwer en Jeredy Hilterman de negende zomeraanwinst voor Emmen. De sluitpost kijkt zelf enorm uit naar zijn nieuwe avontuur in de Keuken Kampioen Divisie. "Mijn eerste seizoen bij Velje was geweldig, we werden kampioen en promoveerden naar het hoogste niveau. Daarna kwam corona en besefte ik dat ik te ver van mijn familie woonde", laat hij weten via de clubsite van de Drenten.

"Toen kwam FC Emmen; een ambitieuze, warme club waar ik ga strijden voor een plek onder de lat." Dat gaat Groothuizen doen met de eveneens nieuwe doelman Brouwer. "Ze mogen met elkaar gaan uitmaken wie de eerst doelman wordt", laat technisch manager Michel Jansen weten. "Daarnaast hopen we binnenkort nog een talentvolle derde keeper te presenteren", voegt Jansen toe aan zijn reactie.