Vitesse heeft nieuwe eerste keeper binnen: Voelt voor mij als de juiste stap

Vitesse heeft nieuwe eerste keeper binnen: "Voelt voor mij als de juiste stap"

Gepubliceerd: woensdag 14 juli 2021 om 19:00wo 14-07-2021 om 19:00

Markus Schubert is speler van Vitesse. De doelman komt over van Schalke 04 en tekent in Arnhem een contract voor drie seizoenen, zoals VoetbalPrimeur eerder op woensdag al meldde.

Schubert wordt bij Vitesse de opvolger van de naar Ajax vertrokken Remko Pasveer. De Duitse doelman had bij Schalke 04 nog een contract tot 2023 en dus was niet duidelijk hoeveel Vitesse eventueel zou moeten betalen voor hem, maar nu blijkt het om een transfervrije overstap te gaan.

"We hebben zorgvuldig en gericht gezocht naar een opvolger voor Remko Pasveer en zijn verheugd dat we Markus Schubert als onze nieuwe nummer één hebben gestrikt", zegt technisch directeur Johannes Spors van Vitesse op de clubsite. "Ik weet nog goed dat Markus op 20-jarige leeftijd bij Dynamo Dresden als één van de grootste keeperstalenten van Duitsland werd gezien. Dat kwam mede doordat hij zeer atletisch is en een goede reflex in huis heeft. Net als Nikolai Baden Frederiksen is Markus nog relatief jong, maar beschikt hij al wel over de nodige ervaring. Wij hebben het volste vertrouwen in hem en zijn trots op zijn komst."

Schubert zelf is ook blij met Vitesse als nieuwe club. "Dit voelt voor mij als de juiste stap op het juiste moment. Mijn eerste indrukken van Vitesse zijn zeer positief. Ik denk dat ik mij hier snel thuis zal voelen en dat ik hier de volgende stappen kan zetten in mijn carrière. Vitesse is een ambitieuze club met een rijke historie en trouwe supporters. Daar wil ik graag deel van uitmaken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws