Real Madrid vol trots na publiceren jaarcijfers: 'Als één van de weinige topclubs'

Real Madrid vol trots na publiceren jaarcijfers: 'Als één van de weinige topclubs'

Gepubliceerd: woensdag 14 juli 2021 om 23:46wo 14-07-2021 om 23:46

Real Madrid heeft zijn jaarcijfers over het seizoen 2020/2021 gepubliceerd. De Koninklijke heeft sinds de uitbraak van het coronavirus rake klappen moeten incasseren, maar heeft wel voor het tweede boekjaar op rij winst weten te boeken.

Tijdens het kampioensseizoen 2019/2020 werd er een nettowinst van ruim drie ton geboekt: één jaar later blijkt het verschil tussen inkomsten en uitgaven te zijn gegroeid naar 874 duizend euro. Real Madrid is sinds maart 2020 ruim driehonderd miljoen euro aan inkomsten misgelopen, maar heeft naar eigen zeggen het een en ander kunnen compenseren met een reeks bezuinigingsoperaties.

De Koninklijke telt dan ook zijn zegeningen. 'Wij willen als club onze waardering uitspreken voor de medewerking van onze sporters en onze overige werknemers: dankzij hen hebben we deze resultaten kunnen behalen', klinkt het. 'Volgens onderzoek van de UEFA zullen de Europese clubs in totaal zes miljard euro mislopen door de coronapandemie, maar wij zijn één van de weinige topclubs die in de vorige twee seizoenen zwarte cijfers hebben kunnen schrijven.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws