Fledderus over contact met afzwaaiende Robben: 'Uniek wat hij betekend heeft'

Fledderus over contact met afzwaaiende Robben: 'Uniek wat hij betekend heeft'

Gepubliceerd: donderdag 15 juli 2021 om 14:18do 15-07-2021 om 14:18

FC Gronigen-directeur Mark-Jan Fledderus hoopte nog stiekem op het binnenboord blijven van Arjen Robben, maar de routinier heeft besloten om definitief af te zwaaien. De voetbalrentree van de 96-voudig Oranje-international blijft beperkt tot één seizoen: Fledderus is hem daar al dankbaar voor.

Robben kwam vorig seizoen mede door hardnekkig blessureleed tot zeven officiële optredens namens FC Groningen. De 37-jarige Bedummer hield zich lange tijd op de vlakte, maar heeft donderdag alsnog zijn afscheid aangekondigd. "Het was algemeen bekend dat wij heel graag wilden dat Arjen er nog een jaar aan zou vastknopen, maar we hebben óók gezegd dat we iedere beslissing van hem waarderen en respecteren", wordt Fledderus geciteerd door de FC Groningen-kanalen. "Wij zijn Arjen vooral heel dankbaar dat hij vorig jaar de stap heeft gezet om zijn comeback te maken bij FC Groningen. Wat die beslissing voor de club heeft betekend, is uniek."

Fledderus hield contact met Robben en kreeg in het weekend – toen FC Groningen bezig was met een oefenwedstrijd tegen het Belgische KRC Genk – een berichtje. "Dat hij wel wat verder was gekomen in het maken van een beslissing. Dus of we komende week even tijd hadden om met hem te zitten. Toen hebben Wouter Gudde (algemeen directeur, red.) en ik samen met Arjen hier op het trainingscomplex met elkaar gezeten en even gekletst. En Arjen gaf aan dat hij zijn beslissing had genomen. Helaas gaf hij aan te stoppen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws