Schmidt onder de indruk: 'Hij heeft laten zien dat hij goed genoeg is voor PSV'

Schmidt onder de indruk: 'Hij heeft laten zien dat hij goed genoeg is voor PSV'

Gepubliceerd: vrijdag 16 juli 2021 om 14:50vr 16-07-2021 om 14:50

Joël Drommel, André Ramalho, Phillipp Mwene, Marco van Ginkel en Davy Pröpper: PSV heeft zich serieus versterkt in de aanloop naar de eerste Champions League-clash met Galatasaray. Roger Schmidt, trainer van de Eindhovense ploeg, hoopt hoe dan ook op meer transfervuurwerk.

Vooral in de aanval is de spoeling dun, vindt Schmidt. Ook met oog op het verwachte vertrek van Donyell Malen, die op weg lijkt naar Borussia Dortmund. "Er zullen ook nog jongens vertrekken, maar ik vind dat we niet genoeg aanvallers hebben, over die posities voorin moeten we nadenken. We hebben topspelers nodig voor een lang seizoen met hopelijk Champions League-voetbal", zegt hij tegen Voetbal International.

PSV heeft nog anderhalve maand om de selectie te 'optimaliseren', zoals Schmidt het zelf noemt. "Voor nu ben ik tevreden, maar ik zie nog mogelijkheden ons te versterken. Cody Gakpo, Ritsu Doan, en hopelijk ook Yvon Mvogo (vrijdag wordt duidelijkheid verwacht, red.) komen er nog bij."

Doan
De Duitse trainer raakte afgelopen seizoen onder de indruk van Doan, die alles speelde bij Bundesliga-club Arminia Bielefeld. "Ik heb veel wedstrijden van hem gezien, hij speelde altijd en was een van de key-players. Ik was onder de indruk van hem. Hij is goed met en zonder bal, kan goed afmaken en is tactisch betrouwbaar. Doan heeft laten zien dat hij goed genoeg is voor PSV."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft PSV meer spelers nodig?

Ja
68%
Nee
32%
(2541 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws