Van Ginkel heeft goed gevoel bij PSV-voorbereiding: 'Dat bezorgt je kippenvel'

Van Ginkel heeft goed gevoel bij PSV-voorbereiding: 'Dat bezorgt je kippenvel'

Gepubliceerd: vrijdag 16 juli 2021 om 12:11vr 16-07-2021 om 12:11

Marco van Ginkel is bij PSV in beeld als nieuwe aanvoerder, maar is daar zelf niet zo mee bezig. De middenvelder is vooral blij dat er weer supporters aanwezig mogen zijn bij de wedstrijden.

Van Ginkel droeg tijdens de laatste twee oefenwedstrijden van PSV tegen VfL Osnabrück en PAOK de aanvoerdersband. Ook trainer Roger Schmidt liet openlijk merken dat hij in Van Ginkel wellicht de nieuwe aanvoerder van PSV ziet. De middenvelder wil er zelf niet al te veel tijd aan besteden. "Ik heb wel een bepaalde ervaring bij deze club en ook in mijn carrière", reageert hij op het mogelijke aanvoerderschap.

Veel belangrijker vindt Van Ginkel de voorbereiding van PSV. "Voor mijn gevoel gaat het goed. Tijdens ons trainingskamp hebben we hard gewerkt en zijn we veel bij elkaar geweest. De voorbereiding is wat korter dan normaal geweest, maar we weten wat ons te doen staat en wat de spelopvatting is", geeft de middenvelder aan in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Vooral het feit dat er weer supporters langs de lijn staan stemt Van Ginkel tevreden. "Dat er nu weer publiek bij de wedstrijden is, bezorgt je kippenvel omdat je je weer echt voetballer voelt. Ik heb het gemist."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Marco van Ginkel een geschikte aanvoerder voor PSV?

Ja!
92%
Nee
8%
(943 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws