Kansenregen voor rust, gewone regen na rust: energiek PSV wint Gala-generale

Kansenregen voor rust, gewone regen na rust: energiek PSV wint Gala-generale

14-07-2021 21:51 Laatste update: 22:01
231

PSV kan met een krappe overwinning tegen PAOK Saloniki op zak gaan toewerken naar de Champions League-clashes met Galatasray. De ploeg van Roger Schmidt kreeg met name in de eerste helft een overvloed aan kansen, maar de schade bleef voor PAOK beperkt tot 1-0: Noni Madueke werd de matchwinner.

Schmidt hield onder meer Jordan Teze, Davy Pröpper en Mohamed Ihattaren op de bank en ruimde een basisplek in voor zomeraanwinsten Joël Drommel, Philipp Mwene, André Ramalho en Marco van Ginkel. De Eindhovenaren begonnen direct aan een belegering van het Griekse doel. Een treffer van Eran Zahavi werd afgekeurd en ook Ramalho, Madueke en Yorbe Vertessen kregen prima kansen. Van Ginkel raakte van afstand zelfs de lat.

Nadat het eerste kwart verstreken was, werd de ban alsnog gebroken. Van Ginkel probeerde het opnieuw van afstand, doelman Zivko Zivkovic redde half en Madueke tikte de rebound binnen. Na rust behielden alleen Drommel en Ibrahim Sangaré hun plekje. Terwijl de regen met bakken uit de hemel kwam, bleven de kansen komen voor PSV, al oogde het in de tweede helft minder krachtig dan voor rust. Zivkovic' blauwharige vervanger Alexandros Paschalakis hield zijn doel echter schoon, onder meer toen invaller Ihattaren voor hem opdook.

De Eindhovenaren kunnen zich nu voorbereiden op de eerste twee tests van het seizoen. Op woensdag 21 en woensdag 28 juli staat het Champions League-tweeluik met Galatasaray op het programma.