Galatasaray zet streep door oefenduel in Griekenland: PSV-tegenstander woedend

Galatasaray zet streep door oefenduel in Griekenland: PSV-tegenstander woedend

13-07-2021 08:18
66

De voorbereiding van Galatasaray op het Champions League-tweeluik met PSV is niet vlekkeloos verlopen. De nummer twee van Turkije zou eigenlijk oefenen tegen het Griekse Olympiakos Piraeus, maar die wedstrijd is tot woede van Cim Bom Bom in de soep gelopen.

De spelers en stafleden van Galatasaray hadden vooraf een PCR-test gedaan en waren ervan uitgegaan dat deze 72 uur lang geldig zouden zijn. De Griekse autoriteiten oordeelden echter anders en eisten nieuwe tests. Nadat de Galatasaray-delegatie enige tijd op de luchthaven moest wachten, besloot men rechtsomkeert te maken en ging er een streep door het oefenduel.

De club heeft inmiddels via de clubkanalen een fel statement geplaatst, waarin het fel ageert tegen de gang van zaken. 'Dit druist in tegen alle diplomatieke betrekkingen tussen Griekenland en Turkije', klinkt het. 'Wij weigeren de houding en het gedrag van de Griekse autoriteiten te respecteren. Galatasaray heeft Turkije al talloze keren vertegenwoordigd in Europa en draagt met trots de Turkse vlag, maar wij zijn nog nooit zo respectloos behandeld.'

Cim Bom Bom spreekt zelfs van een 'schending van de mensenrechten' en eist excuses van de Griekse autoriteiten. De club heeft nu nog een week om toe te werken naar de wedstrijden tegen PSV: op woensdag 21 juli wordt er afgetrapt in Eindhoven, één week later is de return in de Türk Telekom Arena.