'Twee jaar geleden nog in halve finale van Champions League, hij gaat ons helpen'

'Twee jaar geleden nog in halve finale van Champions League, hij gaat ons helpen'

Gepubliceerd: vrijdag 16 juli 2021 om 15:57vr 16-07-2021 om 15:57

Rogier Meijer denkt dat NEC dit seizoen veel zal hebben aan Lasse Schöne. De Deense middenvelder keerde terug in Nijmegen en moet de jongere spelers mee op sleeptouw nemen.

De oefenmeester van NEC, die vorig seizoen na een krankzinnige finale van de play-offs met zijn ploeg naar de Eredivisie wist te promoveren, ziet dat zijn jonge spelers opkijken naar de ervaren spelmaker. "Zij merken nu ook wat de kwaliteiten op een hoger niveau zijn", zegt Meijer tegen Voetbal International.

Aan de Deen zelf merkt Meijer enthousiasme. "Voor Lasse is het thuiskomen. Ik merk nu al dat zijn ervaring en kwaliteit ons gaan helpen. Hij heeft ook nog ambitie. Hij wil goed voetballen en een doel hebben met NEC. Twee jaar geleden speelde hij nog in de halve finale van de Champions League. Lasse gaat voor ons nog van grote waarde zijn."

De fitheid van de 35-jarige Schöne is geen probleem voor de trainer. "Natuurlijk wordt het bij de meeste spelers rond deze leeftijd wat minder, maar als je fit blijft en goed traint, kun je nog heel ver komen. Iedere speler heeft zijn sterke en zwakke punten. Dan is het aan ons om een modus te vinden waardoor zo’n speler toch zijn kwaliteiten kan tonen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws