'Berghuis gaf voorkeur aan Ajax boven Italiaanse en Franse interesse'

'Berghuis gaf voorkeur aan Ajax boven Italiaanse en Franse interesse'

16-07-2021 17:25 Laatste update: 17:43
129

Steven Berghuis vertrekt naar Ajax, maar ook Torino en OGC Nice hadden hem op de korrel. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. De Italiaanse en Franse club kregen nul op het rekest.

Volgens Romano informeerden Torino en Nice bij Berghuis, maar de 29-jarige aanvaller gaf prioriteit aan een overstap naar de Nederlandse kampioen. "Bij het maken van de keuze voor mijn nieuwe club was ik naast mijn ontwikkeling als voetballer erg op zoek naar de combinatie van spelen om prijzen, spelen in de UEFA Champions League en in beeld blijven bij Oranje. Bij Ajax denk ik dat dit allemaal samenvalt", legde hij al uit op de website van Ajax.

Berghuis werd eerder ook in verband gebracht met clubs als PSV en VfL Wolfsburg, maar het is niet duidelijk of die clubs wilden doorpakken. De belangstelling van Norwich City wimpelde hij af. Nice lijkt na de afmelding van Berghuis te hebben doorgeschakeld. De ambitieuze Ligue 1-club versterkte zich met AZ'er Calvin Stengs en ook Justin Kluivert zal spoedig worden gepresenteerd door Les Aiglons.