Van Bommel en Wolfsburg strikken Belgische verdediger: 'prijskaartje 15 miljoen'

Van Bommel en Wolfsburg strikken Belgische verdediger: 'prijskaartje 15 miljoen'

16-07-2021 17:36
19

Sebastiaan Bornauw maakt de overstap van FC Köln naar VfL Wolfsburg. De Belgische verdediger tekent een contract tot de zomer van 2026 bij de club van coach Mark van Bommel, zo is vrijdag bekendgemaakt.

Bornauw gaat bij Wolfsburg met rugnummer drie spelen. "Ik zie hier een mooie kans om de volgende stap in mijn carrière te zetten en me persoonlijk te ontwikkelen", laat hij weten op de clubsite. Volgens onder meer BILD en Kicker maakt de mandekker voor 14,5 tot 15 miljoen euro de overstap naar die Wölfe, waarmee hij komend seizoen uitkomt in de Champions League.

Bornauw (22) verhuisde twee jaar geleden voor zo'n zes miljoen euro van Anderlecht naar Köln, waar hij 57 officiële wedstrijden speelde. De Belgische topclub bedong destijds een percentage bij doorverkoop en profiteert mee van de transfer. Bornauw, die vanwege zijn uiterlijk als bijnaam de Belgische Tarzan heeft, maakte geen deel uit van de EK-selectie van de Rode Duivels.

Voor Van Bommel is Bornauw zijn eerste aankoop. Het is niet de verwachting dat het daar bij blijft. De Nederlandse trainer flirt de laatste weken regelmatig met PSV'er Mohamed Ihattaren, terwijl Micky van der Ven (FC Volendam) ook op zijn lijstje zou staan. Aster Vranckx en Maximilian Philip werden al voor zijn komst aangetrokken.