'PSV heeft dan mogelijkheid ruim in te kopen, bij AZ kijken we daar anders naar'

'PSV heeft dan mogelijkheid ruim in te kopen, bij AZ kijken we daar anders naar'

17-07-2021 16:22
103

Pascal Jansen vindt niet dat AZ opnieuw moet beginnen door het vertrek van Calvin Stengs en Myron Boadu. De trainer van de Alkmaarders weet tegelijkertijd dat de transferinkomsten niet volledig geïnvesteerd kunnen worden.

AZ verkocht Stengs al aan OGC Nice, terwijl Boadu spoedig gepresenteerd zal worden bij AS Monaco. "Het zijn goede spelers en natuurlijk doen we – als er jongens weggaan – in eerste instantie een stapje terug", zegt Jansen tegen De Telegraaf. "Maar er staan anderen klaar om de mannen op te volgen."

"En als die er niet zijn, weten we dat onze technisch directeur Max Huiberts en de scouting voor goede opvolgers zullen zorgen", vervolgt de oefenmeester. "Als bijvoorbeeld PSV spelers voor dertig miljoen plus verkoopt, hebben ze de mogelijkheid ruim in te kopen. Wij hebben daar een iets andere kijk op. Het is een beleidskeuze om geen tientallen miljoenen uit te trekken."

Stengs en Boadu vervolgen hun loopbaan in de Franse subtop. Jansen is het 'hardgrondig oneens' met de stelling dat dit negatief afstraalt op de jeugdopleiding van AZ. "De Ligue 1 is een grote competitie, die in Nederland misschien iets wordt onderschat. En het zijn grote clubs, waar Calvin heen gaat en waar Myron aan wordt gelinkt. Ik vind dat zeker geen diskwalificatie van de AZ-opleiding. Integendeel."

"Het heeft er ook mee te maken dat wij aan het buitenland verkopen en niet in Nederland", meent Jansen. "En Atalanta, dat volgens de berichten in de media in de markt zou zijn voor Teun (Koopmeiners, red.), speelt gewoon al jaren Champions League en in de top van de Serie A, hoor."