Kwakman: 'Als Malacia weg is, kan je hem zo neerzetten bij Feyenoord'

Kwakman: 'Als Malacia weg is, kan je hem zo neerzetten bij Feyenoord'

17-07-2021 19:33
37

Kees Kwakman weet wel wie Tyrell Malacia moet opvolgen mocht de linksback vertrekken naar Club Brugge. De analist van ESPN tipt Micky van de Ven als de ideale aanwinst voor Feyenoord.

Malacia staat in de warme belangstelling van Club Brugge. De Jong Oranje-speler zou zelfs al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met de Belgische kampioen, al hield hij zelf zijn kaarten tegen de borst na het oefenduel met Werder Bremen. Als Malacia weg gaat, dan heeft Kwakman een opvolger in gedachten. "Ik zou het wel weten als ik Feyenoord was", grijnst hij. "Micky van de Ven van FC Volendam. Die zou ik zo halen."

"Hoewel hij veel als centrale verdediger speelt, denk ik dat hij uiteindelijk als linksback het verste kan komen", vervolgt Kwakman over de twintigjarige verdediger. "Dat betekent niet dat hij als centrale verdediger niet opgesteld kan worden. Het voordeel is dat hij op beide posities kan spelen. Doordat hij aanvallend, fysiek, snelheid en power zoveel heeft, denk ik dat hij als linksback het verste kan komen. Als Malacia weg is, kan je hem hier zo neerzetten. Daar ben ik van overtuigd."

Kwakman bedingt ook alvast een fraaie transfersom voor 'zijn' Volendam. "Minstens drie miljoen. Voor minder krijg je hem niet hoor", grapt hij.