'Interesse in FC Groningen-duo, aanbiedingen voor El Messaoudi, Schreck overbodig'

'Interesse in FC Groningen-duo, aanbiedingen voor El Messaoudi, Schreck overbodig'

Gepubliceerd: zondag 18 juli 2021 om 12:20zo 18-07-2021 om 12:20

FC Groningen heeft voor het weekend afscheid moeten nemen van Arjen Robben en lijkt volgens Voetbal International nog meer spelers kwijt te raken. Het medium noemt Azor Matusiwa, Gabriel Gudmundsson, Sam Schreck en Ahmed El Messaoudi in een analyse over de ploeg van Danny Buijs.

Matusiwa leek afgelopen zomer al te gaan verkassen, bleef toch nog een jaar en staat nu opnieuw in de buitenlandse belangstelling, weet VI: de 23-jarige controleur staat zelf ook open voor een transfer. Gudmundsson werd vorig seizoen omgeturnd tot linksback en bleek één van de revelaties van de ploeg. Ook hij staat er goed op bij andere clubs. "De belangstelling voor hen is tot nu toe gebleven bij informeren en aftasten. Maar de kans dat er nog wat met die jongens gaat gebeuren is natuurlijk wel aanwezig", erkent technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

El Messaoudi staat een stuk dichterbij een transfer, lijkt het. De 25-jarige Belg vestigde vorig seizoen de aandacht op zich met acht Eredivisie-treffers én beschikt over een contract dat medio 2022 afloopt. Rondom hem 'speelt wel van alles', aldus VI: FC Groningen zou zelfs al concrete aanbiedingen hebben ontvangen en een vertrek van El Messaoudi lijkt dan ook een kwestie van tijd.

Verder lijkt Schreck niet nodig dit seizoen. De 22-jarige Duitser was in de vorige twee seizoenen al bankzitter en dreigt wederom op het tweede plan te belanden. Schreck ligt nog twee jaar vast, maar zijn rol lijkt uitgespeeld.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws