Go Ahead heeft nieuws: Mulenga (37) van 'not done yet' naar 'still not done yet'

Go Ahead heeft nieuws: Mulenga (37) van 'not done yet' naar 'still not done yet'

18-07-2021 13:10
31

Het hoge woord is eruit: Go Ahead Eagles gaat met oudgediende Jacob Mulenga de Eredivisie in. De 37-jarige Zambiaan heeft voor één jaar bijgetekend, heeft Kowet zondagmiddag laten weten via de officiële kanalen.

De oud-spits van onder meer FC Utrecht zat zonder club toen hij zich in het najaar van 2020 aan de Vetkampstraat meldde. Mulenga kwam uiteindelijk tot zes doelpunten in 28 Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden en promoveerde verrassend naar de Eredivisie met Go Ahead. Zijn contract liep op 1 juli af, maar het was al duidelijk dat beide partijen de intentie hadden om met elkaar door te gaan.

Mulenga liet voorafgaand aan zijn rentree op de Nederlandse velden weten dat hij 'not done yet' was. Een klein jaar later is hij 'still not done'. "Ik voel me vereerd dat ik nog een jaar heb bijgetekend en met Go Ahead Eagles in de Eredivisie mag spelen", legt hij uit aan de officiële kanalen van de club. "Ik heb een goede relatie met de clubleiding van Go Ahead Eagles en de staf van de eerste selectie. Het was daarom voor mij een gemakkelijke keuze."

Voor Mulenga betekent het een rentree op het hoogste niveau in Nederland, nadat hij tussen 2009 en 2014 voor FC Utrecht speelde. "Ik heb vijf jaar met FC Utrecht in de Eredivisie gespeeld en weet precies wat we kunnen verwachten", kondigt hij aan. "Natuurlijk besef ik dat Go Ahead Eagles als club geen groot budget heeft. Maar we hebben wél supporters die alles geven en daarom voor ons als spelers een reden zijn om óók alles te geven op het veld. Dat is waar het in voetbal om draait."